Ambassadør for Star of Hope

 

Jeg trodde jeg visste hva det handlet om. Jeg trodde det handlet om å hjelpe fattige og ulykkelige barn. 200 kr i måneden. Lett. Det var før jeg møtte deg.

Langsetter veien i Manila. Biler, sykler overalt. Tett og fuktig hete. Vi kjører langt innover. For hver kilometer forvandles omgivelsene sakte og nesten umerkelig fra synet av en polert, trendy storbykjerne til bølgeblikk, staur, støv, skitt, løsbikkjer og vond lukt.

Elendigheten og fattigdommen, det virker som det aldri tar slutt. Og det gjør det kanskje ikke heller. Jeg har sett for meg at det kanskje ser sånn her ut i helvete en plass. Ihvertfall rett på utsida.

Håpløst. Gjørme, møkk, rop, bjeffing, barnegråt, skur, presseninger, bål, skeive sykler og folk, overalt. Unge og gamle. Kaos.

Midt inne i slummen åpnes to porter opp. Portene til pauserommet eller kanskje en slags heis. En heis ut av håpløsheten. Skolen; Star of Hope Manila. Utdanning.

2000 unger går der hver dag, halvparten fra 6 om morran og havlparten fra 12 til 6 om kvelden. Da er det ikke plass til flere. Dessverre. Skolen rundt slummen har 16 000 barn til som burde vært der. Skolen har skaffa seg en tomt, men mangler pengene til å bygge.
200 kroner i måneden.

Plutselig smeller det, det er hentetid. Skoleplassen blir proppfull av unger, smilende unger i rene skoleuniformer. Og pappaer eller mammaer eller besteforeldre som kommer for å hente. Da møter jeg deg. Som et speilbilde av meg selv. En pappa som møter en pappa. Stolt som en hane. Med guttungens hånd trygt plassert i din.
Det kunne ha vært meg.
Eller det er jo meg. Bare et annet sted; verdens stolteste pappa. Som holder håpet trygt i hånda.

Jeg trodde jeg visste hva det her handlet om. Jeg trodde det handlet om å hjelpe fattige og ulykkelige barn.
Men så handlet det om alternativer. Et godt alternativ. Håp. Ikke bare for guttungen, men for faren og moren og søsknene, og hele familier. Byen og landet.

Star of Hope i Manila på Filippinene er et godt alternativ. Håpløshet kan brytes ned av gode alternativer. Hva hadde jeg gjort hvis jeg ikke hadde noe godt alternativ for guttungen min.
200 kroner i måneden. Lett, ihvertfall for meg.

Star of Hope logo

Jeg er en særdeles stolt Star of Hope-ambassadør og håper du vil finne ut mer om Star of Hope på www.starofhope.no

Disse folkene er med på redde verden. 
Bli med i familien, og gjør en forskjell.